23.01



vad ska man ha på sej imorgon då ?
jag har lite panik . jag bestämmer alltid dagen innan vad jag ska ha på mej för kläder men just nu har jag noll fantasi.. får väl hoppas att jag kommer på något imorgon bitti . sovmorgon imorgon ju ! skönt .
godnatt .

31 augusti

nu har jag kommit hem från ishallen . sitter här inlindad i en filt med mjukisar och tjocka varma strumpor . jag brukar inte tycka att det är kallt i ishallen, men nu när man bara är där och inte tränar så märker man av hur kallt det är egentligen .

idag mår jag lika dåligt som igår, om man kan säga så . hostig, förkyld och ont i halsen men jag är en kämpe så jag gick till skolan idag iallafall . och det visade sej vara en riktigt bra dag iallafall för nu har jag bevisat att jag inte är så dålig på airhockey . vann både över jacob och wigfeldt idag så nu har jag till och med blivit lite kaxig.. illa !

idag så fick vi iallafall reda på när vi ska få våra skåp (som vi fortfarande inte har fått än!?) och datorerna, man kunde få dom under hela den här veckan . vi ska få på.. fredag ! självklart sista dagen på veckan .



en varm choklad skulle inte sitta helt fel just nu !

you are the music in me

nu vet jag inte hur jag ska formulera den här meningen men jag chansar på såhär..

har ni också så att när ni hör vissa låtar så tänker ni på en viss person ? det har jag, riktigt många nu när jag tänker efter..

fanny, september - satellites


nima
, right here - brandy


amanda, högt över havet - arja saijonmaa (haha!)


ludde, clocks - coldplay


neslihan, take a bow - rihanna


sissi, moving on - sarah dawn finer


jacob, heal the world - michael jackson


august, elegi - lars winnerbäck


osv.
vissa vet jag inte varför jag kopplar ihop den personen med låten och andra har jag en anledning till att jag tänker på just den .
har ni någon låt som ni kopplar ihop med mej ?

29-30 augusti

igår blev det inget inlägg . jag vet inte alls varför men jag gissar på att jag inte hade någon tid .
så då får jag väl ta och skriva om hela min helg nu istället .

LÖRDAG:
jag vaknade med ont i halsen och hosta, inte mysigt . men idag skulle det jobbas, dela ut reklam . men den här gången så fick vi iallafall bestämma område . så vi åkte till årsta och delade ut lite broschyrer där, men jag var så slut efter gårdagens fys och i min lilla hals så jag orkade inte göra så mycket . när jag kom hem åt jag lunch och sedan var det dags att åka till ishallen . inte för att träna utan för att kolla på BJ när dom spelade . jag och årehed satt och skrev upp statistiken, 8-2 slutade matchen .
direkt efter matchen cyklade jag hem till alva för grillkväll . kvällen blev lyckad och det var massa trevliga människor där ! vi grillade hamburgare, spelade med andra ord (skitkul !) och körde anden i glaset, som blev helt misslyckat . kom hem vid midnatt ungefär och då var det dags för sängen !

SÖNDAG:
idag då..
idag gick jag upp tidigt, för att ha gått och lagt mej så sent, redan vid kl 9 . käkade frulle och sedan fortsatte jag med att dela ut reklam, vilket tog bara en timme . skönt ! så nu har man iallafall tjänat ihop 1000 kr på en helg . efter det lilla jobbet åkte vi till gränby för att köpa en höst- och vinterjacka . men höstjackan var slut, attans ! jag ville så gärna ha den . så nu får jag kolla ut en ny . men sen så köpte jag iallafall en vinterjacka, boomerang . kärlek till den .
direkt efter att vi hade varit på gränby åkte jag till ishallen, igen, för att kolla på BJ, igen . jag satt med sebbe och årehed och vi skrev upp statistiken idag, igen . och dom vann, igen, fast med 8-0 .
det var min helg hittills !
får se vad som händer nu .

p&k

10.13

ibland undrar jag vad han hör med egentligen..

jag: när börjar du idag ?
markus: jag vet inte..
jag: bra (ironiskt)
markus: va ?
jag: ja du har verkligen full koll..
markus: vadå vet du vad det ska bli för väder idag eller ?
jag: va ? jag frågade när du började idag !

diss eller hiss


- skavsår
behöver jag ens förklara varför jag dissar skavsår ? nya skor, skridskor, en söm på strumpan.. det gör iallafall sjukt ont när huden precis har börjat skalats av, man kan knappt gå .
fast man ska ju aldrig klaga.. såhär ser det tillexempel ut i kina (?) tror jag det var .


fyfan !
hoppas jag inte skrämde iväg er läsare nu..

- dåliga lärare
det är lärarens ansvar att göra något tråkigt kul . så att man tycker att det ska bli intressant att lära sej något nytt tillexempel, så man vill lära sej mer . men är det motsatsen och man har råkat ut för en dålig lärare så kan den där 40 minuters lektionen kännas som ett år . man halvsover genom hela lektionen och på provet så förstår man ingenting . nej bra lärare vill man ha !

- att vi inte får träna i a-hallen
sen en sista diss.. och då väljer jag att dissa att vi inte får träna i a-hallen . den skönaste ishallen av alla, men nej.. där får bara elit träna . lite orättvist tycker jag då vi också måste få träna och vänja oss vid den isen då det är där alla tävlingar är . men det blir nytt schema nästa vecka, så vi får hoppas på det bästa !




- vana vid tangentbordet
soft och faktiskt lite coolt att kunna sitta vid tangentbordet och kunna skriva snabbt men också med ögonen stängda . alltid bra att kunna ifall man tex om man ska skriva av en bok, då man kan titta i boken och skriva utan att titta på datorn . smart ! kan faktiskt själv det.. jag är en riktig hejare på att skriva . ett tips är programmet "tassen" som hjälper en att lära sej skriva bra på datorn .

- popcorn
gott och nyttigare än godis !



- S1B
sen måste jag självklart hissa den nya klassen S1B . från början trodde jag seriöst att det skulle bli en katastrof.. men nu när man har lärt känna så gott som alla så inser jag att vi har en riktigt skön klass med många härliga människor . det kommer bli toppen att gå 3 år med er !

20.11

"heal the world, make it a better place, for you and for me, and the entire human race"

alltså.. vet ni hur jobbigt det är att ha fastnat för en enda låt ? idag när vi hade fys (som förövrigt var världens jobbigaste fys, berättar mer om den sen) så sprang jag och sjöng på den låten hela tiden . jag försöker att inte tänka på den, men den sitter liksom fastklistrad där uppe i knoppen och jag kan inte sluta sjunga på den .
tack för det jacob allert .



men iallafall åter till fysen . den var inte alls rolig ! dom som inte kom måste ha vetat att den här fysen skulle ta död på oss . men vadå, sommar 10 här kommer jag ! (haha, vad fult det lät.. sommar 10) vi sprang intervaller.. vi körde massa typ sit-ups, rygglyft osv. jag kommer inte kunna gå imorgon säger jag bara .

i helgen kanske jag ska tjäna 1000 kr också . härligt med pengar !
nej ikväll får vi se vad som händer . vilket jag hoppas på eftersom jag just nu har så grymt tråkigt..
hör av er !

livet är hårt för en sten..

idag har jag gått i skolan . imorgon är det fredag . snart är det helg .
skönt !

men i skolan har det väl inte hänt något speciellt som jag kan berätta om . nu börjar man känna sej mer "bekväm" med att gå till skolan . man vet hur bussarna dit fungerar, man vet ungefär vart salarna ligger, hur allting går till.. osv . inte lika nervös som man var varje dag förra veckan .

men iallafall nu har jag verkligen NOLL fantasi på vad jag ska skriva . så det är nog bäst att jag slutar skriva, annars kommer det blir ett sånt där misslyckat försök till att bli ett bra och långt inlägg . och det vill vi ju inte ha .

dagens låt:

rätt eller fel ?

så vad tycker ni ? har katrin zytomierska rätt ?



RÄTT RÄTT RÄTT !

22.31

sådär hemma från skolan, hemma från gympasalen, hemma från ishallen, hemma från allt !

den här dagen har känts oändligt lång av någon anledning .
kanske för att den var fullproppad med tråkiga ämnen ? eller för att vi nästan bara hade massa olika diagnoser ? eller för att mitt hår blev lockigt efter dagens regn ? vem vet .

det värsta med skolan just nu är:

1. att vi dag ut och dag in får bära på den 100 kilos tunga väskan . jag blir seriöst helt galen på det, snart kommer jag gå omkring helt sne på grund av den tunga väskan jag har . nej. ge oss skåp NU !
2. det här gäller iallafall idag . jo idag fick jag nämligen reda på att jag ska ju vara med på ett till foto i skolkatalogen ! jag började hoppa upp och ner utav glädje . nej inte riktigt . jag skulle fotas med alla dansare så vi skulle ha danskläder dessutom . nej det blev inte så lyckat helt enkelt .

och med dom fina orden . avslutar jag det här inlägget .

21.53

och så ligger man här i sängen igen .
gud vad snabbt dagarna går egentligen . vips !

den här skoldagen har varit rätt skön ändå . kom till skolan 11.25 och började med att ha spanska . vi gjorde inget viktigt, lekte någon lek, fick böcker ? därefter hade vi iallafall engelska och då hade vi någon diagnos . grammatik, läsförståelse och skrivuppgifter.. min engelska är just nu som bambi på hal is . inte så lyckat !

sen har vi haft skolfoto . och jag kan ju då varna alla i hela uppsala redan nu att jag kommer se helt galen ut, men that's life . hoppas att alla förstår att man inte går runt och ser så muppig ut i vanliga fall, haha .

fick sluta tidigare idag också då våran lärare tyckte det var onödigt att ha mattelektion eftersom vi kom 10 minuter försent . men desto bättre för oss !

imorgon har jag sovmorgon igen . dock till 9.35, men det är alltid något, däremot så slutar jag 16.45 . inte så kul .



puss !

tisdag

godmorgon !
ja ni ser rätt, klockan är just nu 9.33 och jag är hemma och säger godmorgon . så skönt med sovmorgon ! börjar inte förrns halv 12 vilket innebär att jag måste äta både frukost och lunch hemma .

just nu sitter jag iallafall helt klar, påklädd, sminkad och håret är som det är . så nu ska jag sätta mej och kolla på smallville och där emellan käka lunch .

idag är det skolfotografering också . blä ! finns det något väre ? nej det var en dum fråga, självklart finns det värre saker . men skolfotografering ingår iallafall i den kategorin .

skriver mer när jag kommer hem .

20.41

AAAAAH jag är så jävla glad . har precis kommit hem från en shoppingtur på gränby centrum med mamma . att man kan bli så lycklig av att shoppa !

det här köpte jag då idag:


en lång tröja - jc 199:-


converse i skinn - sko august 995:-

älska, nu är jag glad !

18.24

"pengar rullar in som det ska, det går bra nu
hennesy moet i mitt glas nu, det går bra nu"

vet inte varför jag har den låten i huvudet, men det har jag .

idag var det den jobbigaste skoldagen på dom här 5 dagarna som vi har gått i skolan nu . den var lång och fullproppade med tråkiga lektioner .
började med att jag gick upp tidigt tidigt tidigt imorse, redan kl 06.15 . för att sedan cykla till dansen som började kvart över 8 .
när jag sedan kom tillbaka till skolan var det 1 timme och 20 minuter kvar tills den första lektionen började . pain ! så jag satt där och väntade .

annars idag så har jag haft, engelska, historia och samhällskunskap . skulle haft min första drama-lektion idag men läraren dök aldrig upp . konstigt det verkar som att det är vanligt här på celsius.. att läraren inte kommer .

men iallafall påvägen hem så blev jag stannad vid ishallen av sebastian och company . dom fick sluta redan halv 2 . ORÄTTVIST !

men nu har jag precis ätit middag (våfflor, blä!) och ska åka till gränby centrum .
får se om jag införskaffar något nytt .

beroendeframkallande

15.23

HEJ .

just nu tänker jag: spara eller slösa ? ska jag köpa 2 par skor eller är det onödigt ? ska jag köpa en till höstjacka fast jag redan har en ? ska jag köpa någonting överhuvudtaget ?

ja det är inte alltid lätt det där med att shoppa.. man vill ha så mycket men man måste alltid prioritera andra saker före .

men iallafall . igår hade jag världens tråkigaste lördagskväll . jag låg här i sängen och lyssnade på coldplay-låtar medan alla andra var och lyssnade på dom live . orättvist ? ja det tycker jag .

men idag har jag då tittat på desperate houswives, ätit frukost&lunch, suttit vid datorn, dansat framför spegeln till michael jackson låtar.. och inget mer . jag är så himla uttråkad . tur att jag har träning om 2 timmar !

nej nu måste jag hänga upp lite tvätt .
och med det avslutar jag det här inlägget .

22/8

yo yo yo !
nu är det helg . gud så skönt, man blir ju helt slut efter skolan . så nu får jag en helg på mej att vila upp mej .

idag så har jag hunnit med att träna i 2 timmar, is och fys . det har blivit sån himla skillnad nu mellan träningarna . man längtar liksom till nästa ispass . så var det absolut inte när vi hade marina, träningarna var nästan en plåga . nej, jennifer är jättebra, hon är som en tränare ska vara .

just nu sitter jag och kollar på kläder på internet, antecknar och lyssnar på musik . förutom konståkning och vara med kompisar så måste det vara en av mina största intressen, om man kan kalla det så ? älskar det . men just nu vill jag ha så himla mycket så pengarna räcker inte till .

ikväll så är ju alla i stockholm på coldplay konserten . JAG VILL OCKSÅ ! men jag får väl nöja mej med att sitta och spela coldplay låtar på datorn istället .


clocks

viva la vida

vackrast

skoldag 3

ibland får jag känsliga dagar.. inte så att jag gråter åt allting utan som idag tillexempel . idag så var det en känslig dag och jag saknade 9D jättemycket .  tim, august, linnea och alla dom som inte går i min klass längre och som man inte ser varje dag . menmen..



idag så började vi halv 9 med svenska då vi fick göra en läsförståelse.. PAIN ! läraren var jätteseriös och tråkig . sen hade vi mentorstid då det inte hände så mycket .

idag så hade vi ett jättelångt hål också på 3 timmar då man fick umgås lite med klassen . sedan hade vi idrott och jag måste säga.. det finns inte många bra lärare på den här skolan men idrottsläraren, patrik heter han, han är guld !

nu är jag jättehungrig men vi ska väl grilla snart . mums ! det värsta med att sommarlovet är slut är inte att vi börjar skolan eller får massa prov och skit utan det är att vardagsmaten kommer tillbaka . hej korv med makaroner, hejdå grillat !

skoldag 3

idag var det pannkakor till lunch, dagens höjdpunkt typ !

nejmen idag har det varit en skön dag . vi började kl 9.45 men sebastian smsade mej om att jag skulle träffa honom tidigare på vaksalatorg så jag tog 2 tidigare bussar än vad jag skulle -visst är jag snäll- så kom alltså fram 1 timme innan skolan började .
medan vi väntade på pernilla som också skulle ge oss sällskap till skolan så träffade vi på maria, min gamla mentor .

dagen började med historia, sedan spanska och därefter blev det två stycken lektioner som blev inställda eller lärarna dök aldrig upp . konstigt nog . så då hade vi flera timmars hål då vi satt ute och bara pratade .

jakob så jävla kul:

- är det skönt att slippa grundskolan då ?
- nej, jag vill vara barn !
- hur menar du ?
- nejmen jag vill vara barn, jag vill inte vara vuxen, tänk på julafton liksom..

nej nu ska jag käka sen blir det ishallen !
puss

skoldag 2

och nu var andra skoldagen avklarad .
den här dagen höll på i 5 timmar och 45 minuter men den kändes betydligt kortare än igår !
nu har man lärt känna klassen mycket bättre och den är inte alls så tokig . idag så har vi gjort massa sammarbetsövningar, vi har fått böcker, namnlekar och mentorslektioner .

på sammarbetsövningarna fick vi bygga träd, intervjua varandra, göra massa lekar, och köra speed-dating !
haha men man lärde ju verkligen känna varandra bättre iallafall, så det var ju bra .

imorgon kommer vi börja lite smått med riktiga lektioner . det ser jag verkligen inte fram emot ! och nu har vi inte fått några skåp än så man kommer behöva släpa med sej allting hela tiden .

OCH för att göra det hela liiite värre, så kommer 2:orna och 3:orna imorgon.. hjälp ?


mitt schema

fields of gold


skoldag 1

sådär nu var den första skoldagen avklarad och jag är redan helt slut .

dagen började som så att jag och amanda åkte buss till skolan (kändes väldigt tomt att åka utan nathalie men man får väl börja vänja sej nu antar jag) på vaksalatorg mötte vi sebbe, sissi och pontus och vi gav oss iväg mot celsius med buss, lata som vi är .
när vi kom fram stod en hel klunga och väntade på oss, tomas, jens, lundberg, mattias, årehed, julia med flera och vi gick in till aulan .
och nu blev man nervös ! det började med att rektorn (tror jag?) pratade och sedan kom elevkåren och tog över, därefter så ropades klass efter klass upp . S1B blev jag och jag kände absolut ingen i min klass ! eller känner för den delen..

så gick vi upp till klassrummet, mentorerna delade ut massa papper och sedan fick vi "lära känna varandra" . på lunchen och rasterna fick jag leta upp några old friends att vara med . men det går lika bra det också ! jag älskar mina parallellklasser, haha .

några goda nyheter är iallafall att vi kommer få personliga datorer . första året dom kommer ha det, perfekt !

efter skolan så träffade jag linnea, dagens höjdpunkt ! vi gick och fikade och pratade om allt mellan himmel och jord . skönt eftersom att jag inte har någon att prata med direkt i skolan .



men nu är det bara att se framåt, bita ihop och hoppas på att lära känna några nya . wish me good luck !

16.35

okej NU har jag verkligen insett att skolan börjar imorgon . slut på sommarlovet ! ingen mer sovmorgon utan istället blir det läxor, plugg och prov . gud så deprimerande .

och just nu är jag jättenervös ! massa läskiga frågor börjar dyka upp i huvudet nu när det är dagen innan . tänk om jag får sitta ensam i matsalen när vi ska äta lunch ? tänk om jag får världens tråkigaste klass ? vad ska jag ha på mej imorgon ? tänk om alla kommer i kjol och så har jag jeans på mej.. ? osv.

just nu vet jag iallafall 6 st som ska gå i min klass, varav jag känner 2 . så det känns väl rätt så bra iallafall . men ingen ny klass kommer någonsin att slå 9D . vi var bäst helt enkelt . men man får väl hoppas på det bästa !


just nu är iallafall izabella och robert här . men nu ska jag fortsätta kolla på film .
THE HOLIDAY !
älska .


någon mer än jag som ska gå på celsius, sam ekonomi ?

friidrotts VM

ikväll smäller det !
21.35 ikväll går startsignalen för 100 meter herrar i friidrotts VM . dom 2 kändaste löparna, tyson gay och usain bolt, sprang nyss semifinalen på 100 meter .

MEN VEM VINNER IKVÄLL ? 

- tyson gay
född i kentucky 9 augusti 1982 .
han är en ensamstående pappa, religiös och blyg men som samtidigt är den löpare som har sprungit snabbast i hela världen på 100 meter . hans personbästa på 100 meter är 9,77 vilket noterades på de amerikanska mästerskapen 2008 . tyson gay är oerhört trevlig och framhäver alltid dom andra jamaicanerna .

- usain bolt född i jamaica 21 augusti 1986 .
en naturbegåvad, lat, charmig löpare som gillar att stå i centrum . vid OS i peking satte usain bolt världsrekord på 100 meter 6,69 . han är den enda person som har sprungit 100 meter på under 9,70 i godkända förhållanden (+2,0m/s) . dock är han mänsklig och tycker inte alltid att det är lika kul att träna .


vem tycker du ska vinna ?

10.13

sådär ja . nu har jag vaknat, väldigt tidigt för att vara mej ! bra där .

gårdagen spenderades iallafall hemma hos familjen S där även familjen G var . vi hade det riktigt trevligt, åt god mat, sjöng singstar, spelade vattenpoker, var ute och gick och kollade på tv .
GÅRDAGENS LÅT:



idag ska jag ner på stan med nadine . SHOPPA ska jag göra . får väl vänta tills klockan blir lite mera så ska jag ringa henne sen .

nej nu.. ska jag hitta på något annat !
puss

20.08

okej.. just nu är det grått ute, eller nej det är inte ens grått det är svart ute av alla regnmoln ! vad är det här ? det värsta jag vet är att gå runt i ett hus med den där mörka deprimerade känslan om ni förstår vad jag menar . jag vill att solen ska skina genom fönstrerna . men icke sa nicke .

i helgen känner jag för att slösa pengar ! inte slösa på onödigt småskit utan börja köpa och fixa lite inför skolan . lite nya kläder, skor, kanske någon väska, tröjor.. så om det är någon som känner för att vandra runt i staden på lördag, give me a call !

men nu har jag iallafall lite ångest . dom skorna jag såååhäär gärna ville ha är tyvärr helt slut nu . överallt . så nu har jag letat runt på alla möjliga sidor och kollat på nya skor . vilka tycker ni är snyggast ?



nej ! nu livar vi upp det här stället med hög musik !

"i'm so over it, i've been there and back
changed all my numbers and just in case you're wondering
i got that new
i'm a single girl swag
got me with my girls and we're singing it
NA NA NA NA, NA NA NA NA"

22.13

den här dagen har gått ruskigt snabbt  ! den bara flög iväg .

idag har jag iallafall varit på läger då . och jag måste ju bara säga det (som jag säger varje dag när jag kommer hem från lägret) att jennifer, våran nya tränare, har ju VÄRLDENS SÖTASTE BEBIS ! aurora heter hon och hon är typiskt en sån där pampers-bebis om man nu kan kalla henne det.. men hon skulle iallafall vara perfekt för reklam .
men träningen har iallafall gått bra idag . hurra !

efter träningen så förenades det gamla gänget . jag måste säga att jag har saknat er grymt mycket ! och jag snackar såklart om alva, julia och klara . vi åt mellanmål och sedan gjorde vi det vi tjejer är bäst på.. nej inte shoppa utan såklart girltalk .

när flickorna hade åkt hem åkte jag vidare och klippte mej . ÄNTLIGEN säger jag bara . bort med alla äckliga små toppar .

kvällen spenderades framför tv:n med mamma då killarna är borta . skönt ! vi åt thai-mat och kollade på desperate housewives, kan det bli mer perfekt ?


haha jag hittade en gammal bild .

I have been poisoned

NEEEEEEEEEJ ! det som inte fick hända, hände !

jag har ju alltid aldrig sådär gillat twilight . visst den är bra, men inge speciell liksom . inte min grej helt enkelt, den var liksom överskattad . alla som hela tiden sa att den var så himla bra och att robert pattinson var så sjukt snygg ! robert pattinson är ju inte alls snygg och så himla bra är den ju inte tyckte jag.. tills min födelsedag då jag fick twilight i födelsedagspresent . 2 dagar efter min födelsedag kollade jag då på filmen och nu är jag FAST !
KAN NI FATTA !?
jag har blivit en sån där.. "twilight-älskare" okej nu ska vi inte ta i . men jag bara längtar tills den 20 november då 2:an kommer ut och jag sitter och kollar på youtube-klipp med robert pattinson och kristen stewart !





...men en sak jag fortfarande står fast vid är att robert pattinson inte alls är snygg ! däremot kanske edward cullen men definitivt taylor lautner ! mums .

18.52

det sägs att dom som har linser inte gråter när dom skär lök.. det kan jag säga är: FALSKT . man gråter visst .

förutom att det var min tur att ordna middagen idag (tex mex lasagne) så har jag varit på läger . det gick rätt så bra idag, eller egentligen så gick det faktiskt inte alls så bra idag, men jag har börjat komma igång igen och det är skönt ! ljumsken kändes bättre tills jag fick för mej att göra nått som jag tydligen inte skulle ha gjort .

sen så har jag fått ett nytt favorit läppglans också från julia ! tack så hemskt mycket . fick också ett nagellack och ett armband . läppglanset är iallafall från max factor, superfint !

ja det var väl allt från dagen . inget super intressant direkt . men hallååå, sånna dagar har man också !



19.29

just nu är linnea i usa och är påväg mot san fransisco . och här sitter jag . i mitt rum . på en stol . vid mitt skrivbord . rättvist ? nej ! inte för att hon inte är värd att åka till usa för det är hon ju såklart . men är det rättvist mot mej ? hell no ! jag är värd att åka till usa tycker jag . hur man nu vet om man är det.. det vet jag inte ?

den här dagen har jag knarkat tuggummin . jag lovar att jag har proppat i mej 20 st ? jag tror nästan att det är beroendeframkallande . man måste liksom alltid ha någonting att tugga på.. och sen när smaken tar slut stoppar man i sej ett till .

idag skulle egentligen mitt läger ha börjat . men eftersom mina skridskor var så oslipade att så fort jag ställde mej på isen kände jag mej som bambi . så gick inte det.. istället fick vi leta efter ett ställe där dom kunde slipa skridskorna . nästan lika bra då oturen har kommit till mej igen -självklart- då jag har sträckt ljumsken . det gör ondare än vad det låter .
så nu går jag på massa olika tabletter:
- voltaren
- noskapin
- alindrin
och sen såklart massa vitaminer !

HAHA . markus hotade mej nyss ! jag var inne på toaletten och jag brukar ju då låsa dörren som vanliga människor gör .
och markus står där utanför och tjatar om att jag ska öppna dörren för att han ska duscha.. aldrig att jag släpper in en naken man när jag är där inne !
så då säger han:
- om du inte låser upp så lägger jag mej naken i din säng !

haha ? fast det funkade iallafall . jag kom ut snabb som blixten .

DAGENS LÅT:

shopping

hallå hallå !
..det här är x22, jag söker efter dej, jag anropar, försvunnen astronaut .

igår var jag och lisa i stockholm på shopping . storshopping blev det ska jag säga er ! varje affär vi gick in i så kom alltid lisa ut med någonting . nej okej, riktigt så var det väl kanske inte . men många kassar blev det iallafall.. för hennes del och för mej med, men kanske inte lika mycket . vi hade det iallafall jättemysigt och självklart en dag full med skratt !

det här införskaffade jag då under dagen:



jeans - gina tricot 299:-
bh - h&m 129:-
munktröja - bikbok 299:-



tröja - zara 159:-


och sedan min älskade parfym som jag har tjatat om nu i ett halvår .
fancy - åhléns 479:-

twilight - new moon

efter att ha fått filmen twilight i födelsedagspresent så har jag kollat på den ett antal gånger nu . och jag hade glömt hur bra den var ! så är det någon mer än jag som längtar till den 20:e november eller ?! kan tänka mej det .


19.35

jag äcklar dej - jag älskar dej

7 augusti



tv är det bästa som finns.. det finns alltid olika slags filmer för just det humöret man är på . romantik, action, thriller, skräck, komedi.. och sen om man inte har lust att kolla på en film, så finns det ju oftast bra tv-serier på tvn också .
och eftersom jag är en expert på just tv som verkar vara det här inläggets tema också så tänkte jag jag ge er några smakprov .


- the proposal
the proposal är en film som har gått på bio ett tag nu . jag tycker den är rent ut sagt grym ! en romantisk komedi som
verkligen är sevärd ! det handlar om den krävande kvinnliga chefen margaret (sandra bullock) som gifter sej med sin unge manliga assisent andrew (ryan reynolds) för att slippa skickas tillbaka till canada . det hela är bara ett skenäktenskap men när dom sedan åker till alaska för att hälsa på hans föräldrar börjar äkta känslor att komma fram..
- sommaren med göran
här är det en film med komedin på högsta nivån, vilket det förstås alltid är när peter magnusson är med i bilden . den här filmen är inte riktigt min stil men självklart finns det många roliga scener där man skrattar så man nästan kissar på sej . filmen handlar då självklart om göran, en kärlekstörstande kille som söker kvinnan i sitt liv . en våt svensk midsommarhistoria som tar sin början i jakten på den stora kärleken och kuliminerar på den klassiska årliga midsommarfest där intrigerna avlöser varandra .
- ice age 3
det här är den 3:e ice age filmen och den är lika bra som dom 2 andra.. om inte bättre ! enligt mej ligger den i toppen på dom bästa tecknade filmerna som finns och man skrattar sej igenom hela filmen . när istiden är över upptäcker sid, manny, diego och gänget ett nytt bekymmer - de har fått besök av dinosaurierna . så om du inte har sett.. gör det ! filmen finns även i 3D .




- the notebook
om ni är ute efter den mest romantiska filmen som någonsin har skådats.. då är det den här . the notebook är en film som är hur fin som helst och ni som inte brukar gråta till filmer.. då kommer den här bli den första . filmen handlar om en sommarromans mellan allie (rachel mcadams), tjejen från stan och noah (ryan gosling), killen med knappa pengarna . trots det är deras kärlek något så enormt . vid sommarens slut skiljs de dock åt delvis på grund av att allie väljer att gå på college i new york, och delvis för att allies föräldrar inte kan acceptera deras kärlek . men efter några år korsas deras vägar igen..
jag sökte dej och fann mitt hjärta
- how to lose a guy in 10 days
den här filmen innehåller mina absoluta favorit skådespelare, kate hudson och matthew mcconaughey . den här filmen är helt underbar och även är den en romantisk komedi .

filmen handlar om journalisten andie andersen och reklammannen benjamin barry . andie får jobbet att skriva en artikel om hur man blir av med en kille på 10 dagar genom att göra saker som kvinnor oftast gör fel i sina relationer . samtidigt slår benjamin vad med sin chef om att han kan få vilken kvinna som helst att bli förälskad i honom. dom träffar självklart varandra..
- desperate housewives
okej som ni ser är rubriken filmer OCH tv-serier så tänkte slänga in en tv-serie också . en tv-serie som jag verkligen har fastnat för nu är desperate housewives och det som är så himla toppen är ju att man kan köpa den serien i olika säsongsboxar . serien utspelar sig på den till synes fridfulla villagatan wisteria lane i den fiktiva staden fairview . i centrum står de fyra vännerna susan, lynette, bree och gabrielle . och i dom 5 säsongerna får man följa alla deras olika små vanliga äventyr .




- lejon kungen
okej nu är man för gammal för tecknat egentligen.. tycker man själv . men ibland så är det mysigt att bara sätta sej och kolla på en gammal goding . och jag tror inte ens jag behöver berätta vad lejon kungen handlar om för om man inte har sett den, då är det bara att gräva ner sej . lejon kungen var min favorit som liten och jag tror inte att någon kan ersätta den ! en riktig disneyfilm är vad det är .
- björn bröder
en riktig härlig film men eftersom det är en disneyfilm så finns det såklart någon gång i filmen då man får en liten tår i ögat . jag vet inte varför jag gillar den här filmen men den har helt enkelt det som en tecknad film ska ha .
- bilar
tuff . behöver jag säga något mer ? den här filmen kan jag se 100 gånger utan att lessna på den . det kan jag nästan tacka melvin .




- kill bill
sämsta filmen som någonsin har gjorts !? nej fyfan, den här filmen gillar jag verkligen inte.. om du funderar på att låna den, låt bli ! det är som att kasta pengarna i sjön .
- the break-up
kan ni tänka er att se en film där det endast är bråk och tjafs i ? nej tänkte väl det.. the break-up ska vara en komedi/drama men nej, i den här filmen är det för mycket verklighet ? men för att ge er en kort sammanfattning så spelar jennifer aniston mot vince vaughn . dom är ett par som sedan ledsnar på varandra och istället för att flytta ifrån varandra så bråkar dom och försöker göra den andra svartsjuk.. i början kan man också välja vilken sida man vill stå på, hans eller hennes ? dock är båda filmerna exakt likadana .
- madagaskar
okej en dålig tecknad film är tyvärr madagaskar . den kan vara rolig, ibland . men det jag stör mej på är hur dåligt dom har ritat djuren . jag menar kolla på vildjuren eller på lejonkungen eller vad som helst . där skulle man nästan kunna tro att det är riktiga djur . och sen så mår jag bara allmänt illa utav filmen . nej, det finns många bättre tecknade filmer helt enkelt !




- definitely, maybe
- license to wed
- cup of love
- love actually
- en dag i livet
- monster till svärmor
- stomp the yard
- she's the man

01.20

här ligger jag . i min säng . i stort svart sovande hus . och klockan är 1 på natten .
vad gör jag uppe såhär sent kan man fråga sej ? men när det är såhär sent och man bara ligger i sängen så tänker man mycket bättre, det tycker jag iallafall . man blir så mycket klokare på kvällen, allt blir så uppenbart och man kommer på saker som man måste göra dagen efter.. men givetvis glömmer man bort det .

så idag hade jag träning igen och sen var det tänkt att vi skulle åka iväg en sväng till stockholm också . men så blev det inte . istället hade jag turen och fick fira min födelsedag 2 gånger . jajamänsan ! farmor och farfar kom hit med små presenter . 500 kr och en liten strut karameller ! man tackar man tackar ! man kan aldrig få nog av pengar..

kvällen blev väl inte direkt som den var tänkt.. men jag och mamma kollade iallafall på bröllopsduellen . många som jag känner har varit negativa till den filmen och sagt att den var dålig . kanske just därför tyckte jag att den var bra ? kanske inte så jättespeciell men den var inte alls dålig .
och nu när vi ändå snackar filmer så var jag, alva, mamma, markus och erik och kollade på harry potter and the half blood prince på bio igår . 2 ½ timme, men den kändes inte så lång, visserligen bara i rumpan som värkte av att man hade suttit så länge .
den var bra, men slutade på ett riktigt konstigt sätt . TUR att det kommer en till, annars skulle jag dö av nyfikenhet .


men nu ska jag kanske sova . godnatt !

13.37

på 2 dagar nu har jag provat graf, edea, risport och jackson . så många olika skridskor har jag aldrig åkt i.. ja det är alltså skridskor vi pratar om .
vi har ju som ett litet uppstartsläger nu inför uppstartslägret så att man får vänja sej med att vara i det kalla klimatet . njaej, det är väl mest för att bli van vid att stå på isen och komma igång igen . men iallafall så har ju jag, som har otur med allt, problem med mina fötter . så nu är det dags att leta efter är nya . vilket är en djungel i konståkningsvärlden . det är inte direkt bara gå in på stadium och prova utan här måste det letas och provas och grejas innan man vet vilken skridsko man ska ha . inte lätt !

så nu är jag hemma vi skulle eller ska åka till stockholm men hur det blir vet jag inte . ikväll kommer iallafall farmor och farfar och firar mej . det ska bli kul !
skriver mer sen .

4 augusti

åååh vad trist det är när man precis har skrivit ett helt inlägg och så råkar man ta bort allt ! man blir så arg att man slår sej själv i pannan och sedan inser man hur hårt man slagit så man får alldelens ont i hela huvudet . ja, jag hade alltså skrivit ett helt inlägg till er om min födelsedag men då är det väl bara börja om då .

morgonen började med att jag vaknade av en sång som lät ungefär såhär: ja må hon leva, ja må hon leva, ja må hon leva ut i hundrade år.. ja resten kan ni säkert !
mamma och melvin stamplade in i mitt rum med 2 små paket . markus och pappa hade redan åkt till ishallen så därför skulle min födelsedag firas på kvällen .

min dag spenderades också i ishallen då vi har läger den här veckan . så när jag kom hem fick det bli snabba puckar, duscha, städa, klä på mej, baka och fixa . men jag lyckades !
när pappa och markus kom hem fick jag öppna resten av alla presenter . tack så jättemycket ! jag blev jättenöjd .
det här fick jag:




- volume master
- lakan
- kalender
- ögonpenna
- body butter salt cream
- parfym: jennifer lopez - glow after dark
- torr schampoo (en mycket bra uppfinning!)
- nagellacks kit
- presentkort på gina tricot
- pengar
- filmer
: shall we dance, bröllopsduellen, twilight och license to wed
- desperate housewives säsong 1
- cleen-up strips

efter att jag öppnat alla presenter så åt vi min favoritmiddag, grillat ! och därefter titt som tätt började gästerna att droppa in . mormor, morfar håkan, robert, beatrice och izabella . och av dom fick jag också jättefina presenter, eller användbara iallafall !
vi fikade och resten av kvällen lekte jag med izabella .
så söt man kan vara då ! 2 år och redan fascinerad av smink . hon skulle prova alla mina läppglans.. vilket är väldigt många !

tack allihopa för jättefina presenter och gratulationer !

tårta a la mathilda

idag blev det tårta till frukost.. inte så illa ! det blev nämligen kvar lite från igår och om jag ska avslöja en sak, så har jag världens godaste tårta när jag fyller år . det är sant !
och tur för er så är ju jag så himla snäll just idag så att ni ska få se hur man gör .
låt oss kalla den: tårta a la mathilda 



1. först så tar ni fram en tårtbotten som finns att köpa på tillexempel ica ? men om ni vill göra det ännu krångligare så bakar ni först en sockerkaka och delar sedan upp den på 3 delar .
2. marsánsås är gott till paj och äppelkaka men den smakar också utmärkt på tårtan . ös på !
3. ännu en till tårtbotten och här måste du vara riktigt ordentlig så den hamnar precis ovanför . det kan vara klurigt .
4. och nu så är det dags för chokladpudding ! förutom chokladpuddingen så skulle min tårta vara vilken tårta som helst, det här är hemligheten
(kan inte förstå att jag faktiskt berättar det här för er..)
5. en till tårtbotten
6. grädde grädde och ännu lite mer grädde !
7. nu dags för finalen: JORDGUBBAR ! ju mer.. desto bättre och nu är den redo för att serveras till dina hungriga gäster .

19.52

det är en sak jag har funderat på ett tag nu.. varför dom här storbloggarna, dom som tjänar pengar på sin blogg, är så kända egentligen ?
tillexempel blondinbella, kenza och kissie . jag menar deras bloggar är inte alls speciella, dom är inte äkta, varken bloggen eller dom själva .
kenza, skriver bara om när hon festar, vad hon har köpt för nya kläder och att hon älskar skor det har vi ju redan konstaterat då hon köper minst 5 par i veckan ? visst jag älskar också skor och att shoppa är bland det bästa som finns, men just på det sättet hon och dom andra skriver så blir det hela bara fel .  dom skulle lika gärna kunnat skriva: hej jag är rik och shoppar kläder för över 10 000 per vecka ! om ni förstår vad jag menar ?

men värst är ändå: kissie, helt ärligt så fattar jag inte ens varför hennes blogg är så känd och varför hon har så många läsare då hon bara kritiserar dom . "ni är så fula, ni är så fattiga och ni är inte alls som mej!" osv. sen just det där med pengar igen "idag köpte jag en väska för 3 000 men det är inget för det är bara småpengar" . då ska vi se, hon som är så himla snygg enligt sej själv, hon har egentligen svart hår (nu har hon platinablont) hon har förstorat läpparna 2 gånger, hon har extensions och hon ska förstora brösten . naturlig skönhet ?

varför kan inte bara dom här bloggarna som innehåller så mycket mer, som är roliga att läsa och som verkligen bjuder på sej själva bli kända istället ? för det är dom som är värda pengarna .
men jag vet . om jag stör mej så mycket på dom varför läser jag deras bloggar ?

23.24

sådär !
nu är jag hemma från en utekväll med lisa . självklart var det toppen som det alltid är när man har henne som sällskap . vi lyxade till oss med thai mat på amazing thai såklart.. buffé blev det, mumma ! därefter köpte vi ben & jerrys som, tro mej eller ej, jag aldrig har ätit . så då fick det bli första gången idag ! och det var ruskigt gott .
vi gick till stadsparken där vi bosatte oss med en filt och the holiday . yes ni läste rätt, vi kollade på film i stadsparken !
mysigt värre .





idag har jag annars delat ut all min reklam - HALLELUJAH !
framtida jobb som brevbärare ? no way !
ska aldrig mer dela ut reklam, aldrig aldrig aldrig !

/mathilda

00.00

godkväll gott folk!

idag har jag delat ut reklam i 4 timmar.. 4 TIMMAR! jag delade ut hela 598 stycken broschyrer . i hela norra årsta.. gud så tråkigt det är . men faktiskt så fick jag mycket hjälp, mer än jag egentligen borde få då det bara är mitt jobb och det bara är jag som ska göra det . men den första timmen var vi 4 stycken som delade ut och dom andra timmarna hjälpte mamma mej . tack tack tack tack! fatta ifall jag varit själv då skulle det tagit minst 8 timmar!

okej nog om mitt sommarjobbs-babbel det kan inte vara kul att läsa . jag ber om ursäkt .

något annat speciellt som har hänt den här veckan som vanligtvis inte brukar hända är väl att min plattång gick sönder.. ! och eftersom jag vägrar att ha lockigt hår åkte vi direkt till ica maxi och vips så fick jag en ny . bara sådär! det gillar vi . sen har också mellebus fått en hamster . plutten fick han heta, väldigt fantasifullt namn men hans förklaring var: att den är ju så liten just nu.. men han kallar den ändå alltid för foppa som våran förra hamster hette .

HUR SOM HELST . nu till det viktigaste och roligaste på hela månaden:
jag fyller år om 2 eller 3 dagar ! beroende på hur man räknar .
men på tisdag iallafall och det får ingen glömma .



/mathilda

1 augusti

hallojsan !

idag har jag gått upp sjukligt tidigt.. jag gick upp redan klockan 8 ! kan ni förstå !? men för att ta mej upp från min mjuka sköna säng så hade jag ju såklart hjälp från väckarklockan, annars skulle jag sussat ett bra tag till .
jag gick alltså upp så tidigt för att ta mej till ishallen det var ett tag sen jag var där faktiskt och jag måste säga att jag har saknat det.. den (?)

nu har jag iallafall kommit hem och hunnit äta lunch och nu måste jag ut och dela ut reklam . pain ! sååå tråkigt . men jag måste för det måste vara färdigt imorgon .

apropå någonting helt annat så har jag fått ett hemskt insektsbett på armen . fick det när jag var i paris . och det gör så ont . ser ut som ett myggbett ungefär fast värre .