sämre finns..

vilken helg !
är helt slutkörd i både hjärnan och kroppen . vill bara somna nu direkt.. men det kanske är en aningens tidigt .

fredagen såg iallafall ut som så att det först var skolan som stod på schemat och därefter följde emma med mej hem . till middag blev det tacos - en typisk fredagsmåltid enligt många . och jag har kommit på den att tacos är så oerhört underskattat . jag skulle kunna leva på endast tacos . gott är det . efter middagen åkte vi och kollade på bio "the last song" och det blev många tårar som fick rinna längs med kinderna . som jag grät !



lördagen och söndagen spenderades ungefär hela dagen ute i sunnersta, nämligen i alnäs . nu var det dags att träffa mina framtida jobbkamrater och kollegor och planera hur sommaren skulle se ut och läggas upp . ingen sovmorgon under hela helgen alltså . har även under dom här två dagarna känt på en os guldmedalj då tomas gustafsson kom och hade en föreläsning om sin karriär bland annat . spännande !

på lördagkvällen då det var som mest regn ute kom amanda och emma hit på en tjejmiddag . kvällen bjöds på tacos (återigen), mycket prat och filmtittande . underbara tjejer det där .

skolkampen 2010

igår var det alltså dags för den årliga skolkampen . kanske fel sätt för mej att uttrycka mej eftersom att i år var ju det första året som jag var delaktig i . men strunt samma !
alla andra skolor får ju kriga mot varandra - men eftersom celsius tydligen vann år efter år så får vi inte vara med längre . tråkigt, det skulle jag velat uppleva .

men iallafall klassen ställde upp i massa olika grenar men hela dagen till en stor besvikelse.. förlust i kubb under första omgången mot en ivik-klass (utlänningar) och ingen tjej ställde upp i varken kulstötning eller längdhopp så där fick jag och pillan offra oss för att ge klassen ett poäng . i volleyboll kom vi vidare till 8-dels final likaså i brännboll . frågesporten åkte vi ut i kvarten och vi gjorde en enorm prestation i sambollen .

hur som helst var dagen iallafall mycket roande .
efter skoldagen åkte jakke, linus, amanda och emma hem till mej där det blev filmtittande, solande, "pluggnig" och vattenkrig .

bilder kommer inom kort..

oikonómos

ibland ställer jag mej frågan varför jag valde sam ekonomi.. jag kan ju inte ens ekonomi . jag suger på det . sen blir det ju inte bättre av att jag valde certifieringsprogrammet i 2:an och 3:an där man utbildar sej till diplomerad ekonom . hur ska jag klara det här ?

i'm still alive but i'm barely breathing..

myggjävlar eller myggjävek som jacob skulle sagt .
tänk om facebook gruppen kunde stämma - vi som önskar att myggor sög fett istället för blod . tänk ! då hade jag gått ner flera kilo under dom här senaste dagarna .
jag har minst 15 myggbett på mina ben . jag skojar inte.. och det är hemskt . dom kliar så förbaskat och inte nog med det, dom är fula också ! röda blaffiga fläckar .



idag har jag varit på kusins konfirmation och sedan åkte jag iväg för att träna . först fys och sedan ett ispass . nu är jag helt slut och kan inte vänta på att få hoppa i säng och försvinna in bland drömmarnas värld .
saknar pojkvän nu också..

the sun came to see you..

gårdagen spenderades med linnea som även sov kvar här över natten, mys ! 
den här dagen har mest gått åt att vara ute i solen . måste passa på nu när det är så underbart fint väder så det är helt makalöst .
åkte först ner på stan och mötte upp amanda . vi köpte ett par smarriga jordgubbar och la oss sedan i stadsparken . otroligt avkopplande och trevligt .
cyklade därefter hem och kollade på sverige matchen som kanske inte var lika trevlig.. ett helvete rent ut sagt ! trodde verkligen vi skulle komma till final . men nu är det krig om 3:e pris alltså i det här årets vm .

när matchen var slut åkte jag och mamma till gränby centrum . kom hem med lite nya saker men det får ni se imorgon..
nu är det dags för sängen !



mathilda goes all natural

vädret var på topp redan från start och det var en utav anledningarna till mina beslut som jag tog på morgonkvisten . idag så skulle omvärlden få åskåda en mathilda utan smink och nu pratar vi foundation och sånt . jag är inte den första som skippar det . men med tanke på det fina vädret så körde jag utan .
för vill man bli brun måste man göra en del uppoffringar ?
och apropå det så blev det även shorts för min del . ett par kritvita ben anlände därför till skolan imorse . men samma sak där - vill man bli brun måste man börja någonstans ?

och förresten.. så är det väl helt normalt att vara vit nu ? benen och resten utav kroppen har ju ändå varit instängd hela vintern . så om man är jättebrun så är det ganska onormalt, om man inte varit utomlands då .
säger jag och försöker intala mej själv att det är jag som är normal..

BILDLÖST OCH TRÅKIGT INLÄGG .

.

being happy doesn't mean everything is perfect .
it means you've decided to see beyond the imperfections .

you don't know what you got until you've lost it

prov varje dag, dag ut och dag in . känns som att man endast går till skolan nu för att avklara ännu ett prov och ha ett mindre på listan .
det ända som håller mej vid liv och faktiskt gör så att jag går till skolan den här veckan är maten . ja.. ni läste rätt ! skolans mat kan man faktiskt äta ibland utan att bli förgiftad eller dylikt .

och för att göra det hela liiiite sämre så åkte ludde till usa idag också . i 2 veckor !
undra om jag kommer klara mej ?
jag får helt enkelt proppa in massa possitiva tankar i mitt huvud och hoppas på det bästa: snart helg, ett prov mindre, snart sommarlov, värmen är här, hejdå bleka hud och.. mer kommer jag inte på .

apropå sommarlov .
22 dagar kvar nuuuuuuuuuu !


how to lose a guy in 10 days.. DEN VILL JAG SE NU .
men nej jag glömde visst . jag måste plugga .

först skapar vi vanor, sedan skapar vanorna oss..

har suttit och funderat nu hur jag ska inleda det här inlägget eftersom jag har en förmåga att skriva exakt likadant så fort det blir en söndag.. men jag kommer inte på något bättre så det blir väl en favorit i repris .
helgen är slut och imorgon är det tillbaka till verkligheten som gäller .
eat, sleep, hockey - SCHOOL .

den här hänförande veckan kommer att bjuda på 4 olika prov . jag kan knappt bärga mej..
nationella i engelska, matte och spanska . och sedan ett idrottsmentor prov på hela kursen som vi har haft i ett år som om det inte vore nog med det..

helgen har iallafall varit väldigt lyckad och det kan jag tacka mina tre tjejor för . linnea, emma och amanda .
åkte först till svartbäcken på fest där vi var i 10 minuter ? åkte sedan vidare ner till framfickan och träffade ludde och lite annat folk . vi stannade inte kvar där så länge heller utan resten av kvällen spenderade vi på stan och hade för oss lite andra roligheter .

nu.. dags att sova ?


sverige - kanada
3 - 1 .

sommarvärme!?

dom senaste dagarna nu så har termometern visat 19°, 17º, 19º.. osv.
vad är det här ? jag kan inte annat än glädjas utav termometerns beslut till dom förtjusande siffrorna .

den här veckan har det alltså varit kristihimmelsfärd vilket resulterar med att vi som ännu inte har pensionerat oss än har fått ett litet "bonus lov" . kan inte klaga där heller .
i torsdags så bar det av till stockholm för att träffa pojkvän . kvällen spenderades sittandes framför tv:n och beskåda hockey vm . såklart . mysigt iallafall !
förutom att jag kom tillbaka hem till uppsala igen under fredagen så hände det väl inte speciellt mycket . grillat till middag och filmtittande med lillebror .
percy jackson .
helt okej film .

 

we go our own way..

vilken dag.. en underbar sådan .
idag skulle inte skoldagen börja förrns 13.10 för min del, sovmorgon alltså . men ack så fel jag hade.. vaknade 9.45 av att linus ringde och sa att han och jacob var påväg hem till mej . så det var bara att stiga upp från min underbara säng och klä på mej .

men jag måste säga att dom förgyllde min morgon . underbara killar det där !
dom kom in som två små gapande fågelungar . dom var hungriga, dom ville ha juice, dom var trötta, det var varmt ute.. när vi sedan hade löst alla deras problem och behövligheter så gick vi ut och lekte lite, skjöt lite på skottrampen, stod på händer, åkte inlines och sprang runt som galningar på baksidan .
under förmiddagen fick jag även dagen till ära leka pizzabagare då det skulle bjudas på pizza till lunch .
skoldagen blev sedan 2 timmar lång och kvällen har endast bestått av hockey .

h to the ockey .

och nu så är hockey vm i full gång igen .
det gillas starkt !
sverige inledde sin första match igår mot grannlandet själva, norge . tack och lov blev det en vinst i detta "norden derby" .



om ni frågar mej.. så tror jag att den här liraren kommer leda sverige till guldet .
erik karlsson .

yesterday, today and tomorrow

nu är helgen slut och man är tillbaka i skolbänken igen .
dock så kommer den här veckan vara otroligt skön.. förhoppningsvis ledig imorgon, och sen skola på onsdag (då dagen endast består av massa prov) och sen lediga på torsdag och fredag . kristihimmelsfärd är det då .
vad hände då egentligen ?
var det då jesus färdades upp till himlen ? låter så..

helgen har kort och gott spenderats med pojkvän .
på lördagen kollade vi på bio  - terror on elm street .
galet äcklig film där.. rekommenderas inte ! fast jag är förstås väldigt känslig för skräckfilmer .

LÄSVÄRT:

pannkakskyrkan.. där är stället jag funnit min nya religion . eller nått .

när jag och alva är med varandra kan man räkna med att man kommer få uppleva en massa knasigheter . så som denna fina fredag.. vi drar oss ner till stan för att mysa lite med jordgubbar nere vid ån .
när vi sedan börja frysa lite väl mycket börjar vi bege oss till stationen . men så långt kom vi inte . påvägen så fick vi syn på en husvagn stående på forumtorget . vad är det här ? tänker vi .
så vi går längre fram och ser sedan en stor skylt "gratis pannkakor" . MUMS .
vi beslutar oss för att ta reda på vad det är för knasigt ställe och ställer oss i kön - som består av en gammal kanadensare . medan vi väntar på pannkakorna börjar en hyffsat trevlig och rolig snubbe prata med oss om vad pannkakskyrkan egentligen är för något och vad dom sysslar med .
pannkakorna är äntligen klara och vi blir erbjudna att sätta oss och äta inne i husvagnen där det finns lite värme . sagt och gjort .
när vi kommer in i värmen sitter två människor redan placerade i soffan, en kille och en tjej som också jobbar med i "pannkakskyrkan" . dom verkar helt normala så vi sitter och pratar med dom om skolan, fritiden och andra små ointressanta saker .
efter att det kommit ytterligare 3 gäster till och vi sedan bestämmer oss för att börja åka hem säger killen:
- ska ni gå ? vill ni att vi ska be ? vad vill ni be för ?
alva och jag blir helt förstummade och säger: vet inte..
han: har ni någon skada då?
alva dum som hon är svarar: JAAA ! mathilda har ju ont i sitt knä.. ?
han: men vad bra . då kan vi be för ditt knä ? får vi lägga handen på den ?
jag: ja.. visst .
han: vi ber för mathildas knä, tack jesus för hennes knä och för att du tagit all hennes smärta, vi ber om att hon ska kunna gå och bli frisk, vi tackar dej jesus för att du tog med dej alla sjukdomar och smärtor när du lämnade jorden.. i jesu namn.. amen .
nu insåg både alva och jag att dom inte var ett dugg normala . vad höll dom på med ?
när dom både hade öppnat ögonen och var klara såg dom förväntansfullt på mej .
- HUR KÄNNS DET ?
skämtar dom.. ? tror dom seriöst att smärtan kan ha försvunnit på 10 sekunder under deras lilla bön ? - inget illa mot alla dom som är troende.. -
han: kan du inte gå lite fram och tillbaka och se om det känns bra ?
jag hade inget annat val . så jag ställde mej upp i den lilla husvagnen och gick lite fram och tillbaka . vad skulle jag säga ?
jag: alltså.. det gör ju fortfarande lite ont .
dom båda blir helt förkrossade och frågar om dom inte ska be igen . för ibland funkar det inte första gången . men alva och jag som nu stod nära dörren tog tillfället i akt och gick därifrån .

vilken drama..
men goda pannkakor var det iallafall .


glider runt i mina nya vapor..


hur snygga !?

lars winnerbäck



vi är lördagens änglar som virvlar i stan .
Vi är dom som du hatar en söndag på dan .
vi är dom som kan skratta åt allt som e svart .
vi är dom som har hjärtan av ädel titan .
vi är änglar me blickarna högt i det blå .
vi är dom som förlorar men jublar ändå .
vi är dom som kan skratta åt allt me varann,
vi är dom som kan gråta när ingen ser på .

pain is temporary, glory is forever .

nyligen hemkommen från ett fyspass tänkte jag precis skriva.. men sen kollade jag på klockan och insåg att träningen faktiskt slutade för 2 ½ timme sen .
har iallafall sprungit idag igen . intervaller igen . på fotbollsplanen igen .
men på fredag är det sista gången och sen är vi fria ! eller naej inte riktigt.. men inte ska vi springa i 1 timme i varje fall .

idag har jag gått i skolan som vanligt . men under dagen bjöds det på en del roligheter . skrattade till och med så mycket på en lektion så jag började gråta.. linus förtjänst ! han är knäpp .
efter skolan följde jacob med mej hem och vi har pratat lite om.. livet . och vi kom fram till att vi måste ta vara på varje sekund som går eftersom en dag så sitter vi där.. i en rullator och det ända vi gör om dagarna är att plantera potatis på tomten och rasta hunden, tillexempel .

i detta inlägg får det bli ett par bilder på nåra sköna typer .


utan dina andetag

har precis skrivit nationella i engelska i 2 timmar . jag är trött . slutar om 2 timmar . jag vill hem nu .



har under dom senaste dagarna börjat lyssnat på kent . har alltid varit emot deras låtar och inte varit ett direkt stort fan . men nu har emma lyckats inspirera mej med deras musik och jag har typ fastnat.. vissa låtar är inte så tokiga .

everyday is exactly the same..

sitter just nu på samhällskunskapen bredvid en viss linus jansson .
björn går igenom veckans nyheter men vi har bättre saker för oss . tillexempel att spana in dom 10 bästa hotellbaden .
tänk att ha någon av dom här på tomten . skulle man inte tacka nej till..




LG Hockeygames

är nyligen hemkommen från huvudstaden, stockholm, globen, LG Hockeygames..
även fast jag var galet trött när jag vaknade lyckades jag hålla mej vaken under 2 matcher och jag hade det väldigt kul .
vilken stämning det var . speciellt under sverige-finland matchen . konfetti, skrikande finnar, vågen och hela kittet erbjöds under matchen .

inte illa !





hyffsat bra bilder, dock väldigt dålig kvalité .

valborg 2010

kvalborg, valborg, finalborg, tröttborg.. alla dessa olika "borgar" har nu lidit mot sitt slut . och det går inte säga något annat än att valborg firas bäst i uppsala .
helt galet vad mycket folk och vilken stämning det är !

min valborg var iallafall helt lyckad..
..och jag spenderade dagen med ett par helt fantastiska tjejor .
vi började med att träffas i luthagen i emmas lägenhet där det blev att fixa till sej och musik på högsta volym . vi åkte sedan in till stan, dansade loss på ekonomikum, träffade massa folk, var i stadsparken och åkte sedan hem till luthagen igen för att vila fötterna .
till middag serverades det grillad fläskfilé a la mathilda och frida tillsammans med klyftpotatis och bearniesås . mumma !
sedan var det bara att tagga till inför kvällen !
vi åkte först till framfickan där stämningen inte var som förväntat så därför åkte jag och emma vidare till sunnersta hemma hos aronsson .
där var det en massa trevliga prickar och vi hade det super trevligt .
vid 5 tiden blev det till att försöka sova men eftersom jag och ludde inte fick dom bästa sovplatserna (två fåtöljer?) blev det inte mycket sömn .
vaknade 2 timmar senare av att det var dags att börja städa .
folket började försvinna en efter en och efter ytterligare lite sömn var det bara jag, martin, emma, ludde och victor kvar .
klockan 16.00 åkte vi in till stan och jag följde med ludde hem .
där blev det hockeytittande och en tupplur . har nog aldrig varit så trött i hela mitt liv !
men det var det värt .

bilder kommer..

28 april

ett någorlunda försent inlägg som skrevs för någon dag sen.. men sorgligt att bara radera det . varsågod och läs !

kom på mej själv nu när jag sitter här sittandes i biblioteket att det har varit lite väl stillastående på bloggen ett tag . varför vet jag faktiskt inte..

har precis avklart ett nationellt engelskaprov som gick helt okej . väldigt konstigt ämne att skriva om men det ska nog bli minst godkänt iallafall.. eller det måste det bli något annat accepteras inte .



solen har kommit tillbaka och det hurrar vi för . hoppas bara att det fina vädret håller i sej till valborg, vilket just nu inte ser så lovande ut då vi - julia och linus - har kollat på 3 olika väderrapporter och det ska regna . fy sjutton !
alla som känner mej vet att jag aldrig har varit speciellt förtjust i regn då mitt hår förvandlas till ett stort fågelbo.. ungefär .

något som också är väldigt nämnvärt som har hänt under dom här senaste dagarna är att jag har fått en ny säng . och gud skön och stor den är . 140 cm.. smack !

en kort och fin sammanfattning där så får vi hoppas att uppdateringen förbättras !