2012

happy new year .

nyårsafton är överskattat . för att undvika besvikelser och det ska bli det minsta bra behöver man planera allting in i minsta detalj . att vara spontan fungerar ganska sällan kring högtider har jag märkt, utav egna erfarenheter . men ikväll är det alltså dags att fira det kommande året, 2012 . men vad finns det att fira egentligen ? läste mitt horoskop (lejonet) som sammanfattade hela det kommande året och det var ingen trevlig syn kan jag säga.. och ja, jag brukar läsa horoskop och det brukar för det mesta stämma ganska bra . och mitt 2012 är alltså full utav motgångar, studier och annat tråkigt . 2012 är väl även det året då jorden ska gå under ?
jag antar att min negativa energi angående nyår lyser igenom ganska tydligt och det beror antagligen på att jag inte varit så duktigt på att planera iår.. som det ser ut nu får jag fira det nya året med en god middag hemma hos ingen annan än mej själv, kan ju inte bli bättre . men för att vara lite optimistisk kan det faktiskt vara ganska skönt att bara vara hemma och slippa allt stök nere på stan, eller ?

all this way .

fire in your new shoes .

dags för lite uppdatering från örnsköldsvik . jo ni läste rätt.. just nu befinner jag mej i den övre delen utav sverige nämligen norrland och älskade örnsköldsvik .
kom hit på annandag jul, alltså i måndags, och har varit här sen dess . därför det har varit lite dåligt med uppdatering från mitt håll då det har varit full rulle hela dagarna . har haft det fantastiskt bra hitills ! dagar fyllda med hockey och det gillar jag . det går jättebra för killarna och de spelar kvartsfinal ikväll mot luleå, hoppas verkligen på en seger . har även hunnit med att äta fantastiskt god mat och frukost, kollat på modo - brynäs, träffat peter forsberg och markus näslund och även beskådat lillebror i en allstar match . riktigt kul ! för att inte nämna att det även är junior vm borta i calgary just nu, det kan ju vara det bästa med mellandagarna ! fuck mellandagsrean och utgångar, hockey ska det vara .
UPDATE: de vann kvartsfinalen och möter nu djurgården i semifinal .

2002-12-24

christmas eve .

och så var årets julafton över..
hade en jättebra dag med släkten, massa gröt, födelsedagsfirande, grisstöpning, fika, kalle anka, julmat, julklappar och allt vad julen innebär . var helt klart en utav de bättre jularna hemma hos familjen gustafsson . fick även en massa presenter så som en hockeyklubba, locktång, parfym, pengar, högtalare till iphonen och en massa annat fint ! juldagen började ishallen då jag och markus bestämde oss för att gymma, julbordet satte ju sina spår om man säger så.. därefter åkte vi till kusinerna ute i storvreta och åt ytterligare ett julbord, mycket trevligt ! kvällen har gått åt till att packa inför morgondagen då hela familjen åker upp till örnsköldsvik där jag ska äta hotellfrukost, shoppa, sova i en fantastisk skön säng, kolla på hockey och bara må . kan inte bli så mycket bättre .

dan före dopparedan

imorgon är det julafton.. hur sjukt är inte det ?
december har nog gått lite för fort . har inte fått in den rätta känslan trots allt pyntande, bakande och julklappshandlande . det är ändå något som fattas.. snö antagligen .
dagen till ära har jag spenderat med ingen mindre än ida . vi har bakat julgodis och kollat på julkalendern, helt okej uppladdning inför imorgon .
imorgon kommer hela släkten hit och först firar melvin och därefter vid 15.00 någon gång slår vi över till kalle anka och därmed börjar julafton på riktigt .

.

strip me .

SPARKS FLY .

jaha.. första dagen på jullovet, vad gör man nu ?
det är så fruktansvärt tyst här hemma så jag håller nästan på att bli galen, men så brukar det väl vara när man är ensam hemma . dagen till ära funderar jag på att spendera hemma hela dagen och göra absolut ingenting . låter ganska skönt . ikväll är det träning som står på schemat och därefter är det 20 dagar kvar på detta underbar jullov .
igår spenderade jag iallafall kvällen hemma hos amanda . supermysigt med pizza och hennes berömda mango smoothie innehållandes ingefära som många varit ganska skeptiska till, men den var supergod !
och jag får absolut inte glömma att nämna (vilket jag nästan gjorde..) vår skolavslutning igår också ! helt sjukt vad bra avslutningar vi har på våran skola, lärarna ställer upp till 100 och så har vi ett par absoluta talanger som sätter alla toner . lite sorgligt att det här faktiskt är min absolut sista julavslutning..

ASHES & WINE .

he's the air i would kill to breathe .

var har den här höstterminen tagit vägen ?
jag vet att när man har en massa i skolan så känns tiden just då så långsam, man orkar inte med allt jävla plugg och timmarna blir till evigheter när man sitter hemma framför böckerna . men på något sätt går det ändå så himla fort, man har inte tid att tänka på något annat än skolan och när det väl tar slut så är det verkligen slut . imorgon är det liksom julavslutning . om 5 dagar är det julafton . därefter nyår och sedan en vårtermin full av studentskivor och annat galet som jag inte alls är förberedd för . är det verkligen våran tur nu ?
jullovet kommer iallafall bli så jävla bra . inga planer, inga måsten . från och med imorgon tar vi en dag i taget .

apotekarnes julmust

den här julmusten har jag alltid druckit . så långt bak jag kan minnas, i mina 18 år . denna must har varit julen för mej . apotekarnas julmust . ja, för det är vad jag ALLTID har sagt . apotekarnas . som i att flera apotek har har en must tillsammans: apotekarnas .
fram till igår .
jag tror inte att jag är ensam om att se claraslife videoblogg på youtube där hon gör ett ironiskt inlägg om att den faktiskt heter apotek-arnes .
hela min värld är nu uppochner . då jag i mitt liv hela tiden har gått runt och trott att det faktiskt heter apotekarnas julmust . men ack så fel man kan ha..

varför jag inte kollar på fotboll:

1.     tjugotvå gubbar jagar en boll...
hur intressant kan det bli ? inte mycket . och jag skriver 'gubbar' för att kvinnor är allt för diskriminerade i vårt samhälle och aldrig visas på TV i fotbollssammanhang .

 

2.   tjugotvå streckgubbar jagar en vit fläck
rättning på föregående punkt . det jag ser är en gräsmatta med olikfärgade pinnar som förflyttar sig kring en vit liten punkt . visst finns det snygga fotbollsspelare, men det spelar mig ingen roll om de ändå ser ut som vandrande tandpetare i TVn

 

3.   mål ?
fotboll går ut på att göra mål . proffsspelarna (!) lägger dock inte mer än ungefär ett mål per halvtimma, och detta är om man har tur, och mellan dessa mål finns bara ett evigt väntande . det enda spännande jag kan hitta är TV-referat, där man får se alla mål i en enda lång radda, men då vet man direkt vilka som kommer lägga målet eftersom klippen vanligtvis är 5 sekunder långa och att hinna springa till motsatt sida plan än den som visas är himla svårt på den korta tiden .

 

4.   offside, hattrick, onside kick...
alla dessa uttryck ger mig rabies . om jag, mot förmodan, någon gång skulle sätta mig och se en match skulle jag ändå inte fatta någonting eftersom fotbollshelvetet inte går att fatta för normala människor .

 

5.    HysénpassarLarssonsomspringermotmåletmentacklasavIbrahimovicsomtarbollenochgörMÅÅÅL
enough said .

 

vet inte hur många gånger jag faktiskt har blivit dumförklarad över att jag hatar fotboll . "det är ju den kändaste sporten i hela världen, alla älskar fotboll, hur kan du inte tycka om det!?" . just därför . som tur är är det hockeysäsong just nu och kan inte annat än längta efter junior vm i mellandagarna .

please snow.

bortsett från att jag har en fruktansvärd smärta i huvudet (nej inte huvudvärk.. utan smärta! typ "huvudsmärta") så har den här dagen varit skapligt skön . trots att jag egentligen endast har en lektion på torsdagar som börjar alldeles för tidigt på morgonen så kan jag alltså inte klaga .
efter mattelektionen åkte jag och pillan till ishallen för att ha hockey med skolan . och eftersom vi har ungefär 2 ½ timme på oss att fördriva tiden så hann vi kolla på både landslaget och a-lagets träning innan vår träning faktiskt började . dock så slapp vi undan den också då vi kom på att det faktiskt är en fruktansvärt bra utbildning att analysera något annat lags träning, så det var precis det vi gjorde . på teorin blev vi sedan bjudna på fika och nu sitter jag här i fåtöljen och bara myser .

still waiting for the snow to fall .

herregud jag är verkligen värdelös på att blogga nu för tiden.. får väl skylla på att det har varit förbaskat mycket i skolan, hockey på kvällarna och sedan har jag även funnit det underhållande med twitter och instagram .
men nu börjar det iallafall lugna ner sej lite och jag tog mej tiden att skriva ett inlägg .
idag har jag varit så duktig så att jag har städat hela mitt rum (vilket verkligen behövdes), bakat pepparkakor och tränat .
imorgon är det match mot tumba, 3 nya poäng är det som gäller !

Lokalkändis?

hur bra är inte vi då ?
kolla även in oss på unt24 .

FRIDAY NIGHT .

att jag aldrig lär mej.. kolla aldrig, under några omständigheter, på något som kan verka aningen skrämmande eller spännande på tv innan du ska gå och lägga dej ! nu ligger jag här i sängen ändå, rädd som en liten fågelunge och vågar knappt gå till toaletten .
idag har jag åkt till stockholm som så många andra sistaårs elever på gymnasiet också gjort . det var dags för saco-mässan och att ta beslutet om vad man vill bli när man blir stor . måste säga att hela den där mässan endast gjorde mej mer förvirrad inför framtiden än vad jag var när jag åkte dit . det finns tusentals olika högskolor, universitet, kurser och så vidare så det är praktiskt taget omöjligt att faktiskt vilja veta vid 18-års åldern vad man vill bli när man blir stor .
jag tror jag suger på den karamellen ett tag till, jag vill iallafall inte bli vuxen riktigt än .