keep on smiling

nu är det snart dags för match .
är galet taggad fast jag vet redan nu att vi kommer förlora stort eftersom vi ska lira mot ormsta som ligger.. långt upp i serien ? långt ovanför oss iallafall .

men men..
strunt samma .
TAGGA .

crawl - chris brown



everything she wants, is everything she sees

gaah !
jag kom precis på att imorgon är det söndag . sista dagen på lovet .
hemskt, jag vill inte tillbaka till skolan, 2 stycken prov som väntar och dans på måndag morgon . hur skönt ? inte alls skulle jag vilja påstå .

idag vaknade jag iallafall upp hemma hos ludde . kvällen innan så kollade vi på saw 6 . helt galet äcklig film, förstår inte hur man kan komma på att regissera en sådan . annars har vi inte gjort så mycket annat, tagit det lugnt, kollat på tv, spelat nhl.. så roliga är vi .

i fredags så gick jag även på stan med alva också . införskaffade en ny vårjacka, ett par leggings och löpartights . bilder kommer imorgon .

åter till dagen.. efter att jag varit hos ludde åkte jag vidare till ishallen för träning . efter träningen går vi då till c-hallen för att byta om och så.. vad händer då när jag kommer dit ? jo det är fullt med spelare och människor utanför ishallen och brandlarmet tjuter för fullt . och där fick vi stå i cirkus 30 minuter . vi börjar att underhålla oss med att åka skridskor på ute isen men vädret var väl kanske lite emot det.. 1 dm snö på isen då är det inte lätt att åka kan jag säga er . efter det blev det snöbollskrig och när vi väl fick komma in så kan jag säga att jag var ganska blöt och kall . att det alltid ska hända någonting .

men det var allt för nu .
LATEROO !

No pain is forever .

gott folk, ärade gäster, mina damer och herrar.. dagen är kommen . dagen då det äntligen har blivit plusgrader igen . vi är alltså ett steg närmare värmen och sommaren .

men först måste vi gå igenom den här perioden.. en period som är full med hemskheter: slask, regn, blöta skor, fuktig luft, lockigt hår, grått och återigen.. blött .
jag förstår inte varför det ska bli så fult över allt helt plötsligt bara för att det blir varmare ?
vart tog den underbara solen och den blåa himlen vägen ? 
 
nu är det alltså grått över allt och kanske en aning brunt på vägarna också . galet väder med snöblandat regn och slask . men vad som helst bara det blir SOMMAR !

And the truth, you know love is all we need..



jag kan lyssna på den här låten om och om igen.. och jag ryser varje gång .

lovdag 4

nu har jag precis kommit ut från en tokvarm dusch . ni vet när man bara minskar kallvattnet mer och mer och tillslut så inser man att man bara har varmvatten på ? fast man kan ju såklart göra åt det andra hållet .
men iallafall, huvudsaken var att jag skulle ta en varm dusch för jag skakade som en liten fryssen kattunge .

men så blir det när man har varit ute och åkt skidor en hel dag .
markus, jag, pappa och melvin åkte till romme idag med en hel sällskapsflock . peter, markus, patrik, linus, rasmus, lasse, adam, filip, och arvid . galet kul var det iallafall !
skönt att bara glida ner för backarna . och jag uppskattar verkligen romme mer än kungsberget .

nu ligger jag iallafall alldelens rödmosig om kinderna i sängen och håller nästan på att somna.. nu !?
nej det kan inte vara möjligt, men jo så är det . fast jag ska försöka hitta något som kan underhålla mej ett litet tag till så jag inte somnar . för det vore ju hemskt med lite sömn ?


lovdag 3

sitter just nu och njuter av tystnaden i huset .
markus har inte vaknat än, mamma och pappa är på jobbet och melvin är på fritids . tänk att en liten grabb kan föra sådant liv . nej.. nu är det bra skönt iallafall .

snart ska jag iallafall ner på stan för att käka lunch med mamma och sedan gå runt och kolla lite efteråt . får se om jag hittar någonting fint som får följa med mej hem !
lite senare på dagen kommer den otroligt saknade alva hem till mej .

nej nu vaknade markus så nu är det bäst att jag börjar med frukosten .
hörs senare .

everything's magic .

nu ligger jag här igen.. nerbäddad i min säng .
gud så skönt .
är redan jättetrött fast jag absolut inte har gjort någonting alls idag .
kusin och morbror kom över tidigt på förmiddagen och var här ungefär hela dagen . dom lekte i snön, vi har spelat wii, kollat på tv och bara tagit det lugnt . helt okej start på första lovdagen !

lite senare på dagen när dom hade åkt hem åkte vi till intersport och stadium där jag köpte ett par löpartights . nu jävlar ska jag sätta lite fart på mej själv ! och efter det bar det av mot ishallen för att träna med damlaget .

imorgon blir det att vara med denna brud . får se vad vi hittar på !

grattis izabella !



idag har jag ungefär spenderat hela dagen ute i alunda för att fira denna lilla tös som fyller 3 år idag !
hela feta släkten kom givetvis samtidigt och det var fullsmockat i huset . minst 6 stycken små barn i ungefär samma ålder sprang runt omkring och skrek . fick lite ont i huvudet ett tag men det botades med en underbart god tårta .
sjukt söt är hon iallafall och denna lilla prinsessa kommer även till oss imorgon igen och hälsar på .
PUSS .

min nya passion

please don't stop the music

nu måste jag bara säga en grej.. eller nej två faktiskt .

1. vad har hänt med melodifestivalen ? det är så sjukt dåligt så det är helt sjukt . världens sämsta programledare - ledsen måns du är fruktansvärt söt men det håller inte ! bara dåliga låtar och ingen underhållning alls .
2. nu när vi ändå är inne på melodifestivalen: om vi nu har beslutat oss för att ha svenska melodifestivalen här i sverige varför kommer det då in bidrag med låtar på typ afrikanska ? okej visst är vi ett land fullt med många olika nationaliteter och det finns säkert några som förstår afrikanska . men som sagt.. vi är ändå i sverige . vad betyder yeba liksom ?

och nu kom jag på en tredje sak..

3. VAD HÅLLER DARIN PÅ MED ? tror han att han är enrique iglesias eller ?

nej det här håller inte .

mathilda gör det igen !

på intervjun så fick jag frågan om jag var rädd för att göra bort mej eller om jag bara skrattade bort det.. och då svarade jag att jag är nog rätt så van med att göra bort mej . tagit sönder glas på balen, ramlat i diken och på skolgården osv.
vad lyckas jag då med idag då ?
vi är påväg till willys så ska vi gå över vägen . ingen bil så långt ögat når förutom bussen som står vid busshållsplatsen där det givetvis ska gå på massa människor, så vi går iallafall över . precis framför bussen ramlar jag då pladask på marken och julia, pillan, eve och några människor på bussen - som lyckas se mitt klumperi - börjar skratta .

men jag tänker såhär: man måste väl bjuda lite på sej själv ?
det där var ju liksom meningen..


eller ?

SPORTLOV

u n d e r b a r t .

planer so far: 

lördag - träning, vila
söndag - match
måndag - izabella kommer på besök ?
tisdag - vara med pillan
onsdag
torsdag - ROMME
fredag
lördag
söndag - match

updates

missade konståkningen inatt . fy skäms på mej !
jag som hade bestämt mej för att gå upp och kolla.. men jag var väl för trött . 
aja tänkte jag.. jag kan ju kolla på det sen när det kommer upp på datorn . och vad är det första jag hör på nyheterna när jag sätter på tv ?

"DEN STORA FAVORITEN EVGENI PLUSHENKO SLUTAR PÅ EN ANDRA PLATS DÅ EVAN LYSACEK TAR HEM FÖRSTA PLATSEN!

åååååååååååh... typiskt . vad ledsen jag blir .

men självkart fanns det ju bra nyheter också . svensken adrian schultheiss slutar på en 15:e plats före brian joubert och tomas verner .

Celsius Underground Community

igår var det en super torsdag ! och tro mej.. det finns inte många sådana torsdagar .

först i skolan så blev det inga lektioner för min del, endast en samhällskunskaps lektion men den gills inte säger vi . istället så var jag och dansade loss i skolans aula där vi höll 2 st föreställningar för alla klasser . 
grymt kul !
på första föreställningen satt allt som en smäck ! däremot på den andra föreställningen så gick det lite sämre, glömde bort en liten del.. men det händer ju alla .





efter skolan åkte jag direkt till svarbäcksgatan 28 där jag var på sommarjobbsintervju för alnäs . är supertaggad och hoppas verkligen att jag får det !
när jag kom hem kollade jag en liten stund på konståkningen och sedan gick jag hem till sötnosen min .

här skiljs vår väg..

när man går till skolan på morgonen och ser små barnen åka skidor till skolan så kan man inte låte bli att le för sej själv .
jag får upp en bild av någon av astrid lindgrens filmer, barnen i bullerbyn eller emil kanske .
bor jag så långt ute på landet ?
det är bra mysigt med snön iallafall.. fast nu vill jag faktiskt ha sommar .



idag är det pannkakor till lunch.. om jag inte har tagit fel på dagen !
GOTT .

i've been thinking of you

nu är ni bra nyfikna på hur min dag har sett ut va ? visste väl det .
och det sköna med idag är att det räcker med att jag skriver ett ord hur min dag har sett ut efter skolan .
nämligen ISHALLEN .

det är där jag har varit hela dagen .
kom hem från skolan och åkte direkt raka vägen dit eftersom det var min tur att stå i kiosken .
mamma kom och bytte av mej lite senare så jag kunde gå till den andra ishallen för att träna .
träningen var skitkul - som vanligt ! och jag har kommit på att det faktiskt finns några sköna prickar i mitt lag iallafall . och dom vet vilka dom är .

men nu har jag iallafall beslutsångest . ska jag kolla på konståkningen i natt eller ska jag hoppas på att man kan se reprisen imorgon på datorn ?



amanda hellström

igår så fungerade inte blogg.se för min del så jag kunde inte skriva det inlägg som jag tänkte skriva . nämligen ett inlägg tillägnad till min allra närmsta barndomsvän som fyllde 18 år igår !
helt galet vad tiden går snabbt .

för mej är du fortfarande tjejen som bor på andra sidan basketplanen, som vi firade alla olika slags högtider med och som gick med på alla mina galna idéer och som var lika galen själv .
vi har flera underbara minnen tillsammans och dom kommer jag alltid att bära med mej .
tillexempel alla våra uppvisningar på basketplanen med våra sparkcyklar, och först skulle vi bjuda in papporna och sen mammorna . eller när vi såg ett par fulla gubbar i stora lekparken och vi blev livrädda . eller varför inte lite nyare minnen som gothia ? halmstad ? alla våra myskvällar ?

grattis iallafall på födelsedagen och tack för att jag har fått vara delaktig i din 18 år ! och självklart hoppas jag att det blir flera .
jag älskar dej .





will you be my valentine ?

igår var det då alla hjärtarnas dag .
enligt mej är det en toppendag . en skön dag helt enkelt . man får godsaker och alla är för det mesta väldigt glada och.. glada ?

min dag började först i ishallen med hockey . när jag sedan kom hem så var mormor där och gav oss lite små presenter . 200:- och riesen.. mums !
av mamma fick jag 3 par trosor och en gullig liten chokladask från gallerix .
efter att jag varit hemma en liten stund åkte jag iväg till ludde och spenderade resten av min dag där .

och eftersom det var alla hjärtans dag igår och en mini alla hjärtans dag idag i skolan så får det bli en liten puss .
och dagens puss får faktiskt gå till min brori som svimmade idag (igår..) så han fick åka till sjukhuset .



NU ÄR DET LUNCH !

här brukar det stå en rubrik .

substantiv . adjektiv . verb .
är det konstigt att jag inte vet vad som är vad fast jag är 16 år ?

men iallafall .
jag har aldrig riktigt lärt mej vad som är vad . och är det då mitt fel ? eller är det dom lärarna jag har haft när jag var liten som skaulle tagit större ansvar och lärt mej det ? eller har alla tagit det som en självklarhet ? eller har jag sovit på lektionerna och missat hela svenska grammatiken ?
ett mysterium som aldrig kommer att bli löst..

nu har iallafall pillan tagit på sej ansvaret och lära mej .
adjektiv beskriver hur någonting är, tillexempel rund och kär .
substantiv är saker på ting, tillexempel boll och ring .
verb är någonting man gör, tillexempel tuta och kör .

two days left .

den 12-28 februari är det dags för vinter OS i vancouver .
äntligen .
på tv:n kommer det alltså bjudas på massa olika vintersporter framöver . och av alla dom här dagarna så är det bara ett datum jag behöver komma ihåg.. den 18:e . för då det är det dags för herrarnas program . love it ! 

when words fail music speaks

idag har jag fått för mej av någon konstig anledning att det är torsdag idag.. alltså fredag imorgon . skulle varit bra jäklans skönt med helg, en skön fredag med skridskoåkning i skolan och därefter bio på kvällen men nej . så var det inte, för det är ju bara torsdag imorgon .

tisdag:
för att snabbspola iväg den här dagen lite snabbt så kan jag försöka komma till det lite mer intressanta under dagen .
idag var det bara en lektion och sedan åkte hela klassen ner på stan för att äta på mc donalds..
nej inte riktigt . vi åkte ner till dragarbrunnsgallerian för att besöka UNT . riktigt kul faktiskt och efter det gick jag på stan med emma och jakke för att kolla lite väskor .
kom hem med en väska rikare och några hundralappar fattigare .

onsdag:
idag slutar jag vanligtvis klockan halv 5 . riktigt lång skoldag men idag var inte en vanlig dag.. för idag så kom jag inte hem förrns klockan 7 . vad gjorde jag då ?
jo men jag dansade i 3 timmar .
varför ?
jo för att we are gonna kick some ass valentineshowen (alla hjärtans dag - showen) i skolan på torsdag nästa vecka . så det så .




det var som roligast att dansa med er..

vill man förverkliga sina drömmar måste man vakna först .

idag efter skolan så följde linus med mej hem . som vanligt !
börjar bli en liten vana nu . varje måndag är det samma visa . jag kommer till skolan och det första jag får höra från honom är: mathilda jag kommer hem till dej idag !
vad har man då att säga till om ?

men det gör väl inte mej så mycket egentligen .
melvin lekte iallafall spion eller något liknande för han satt utanför mitt rum med ett anteckningsblock och ett gevär .
och det här var vad han antecknade:

dom dansar
dom testar glasögon
kolar på darton
(= kollar på datorn)
linus leser (= läser)
matilda sjunger
dom pratar
han sa buse åt mej
dom skrattar
matilda sa näj
(= nej)
linus tugar (= tuggar)
linus sa jo
storesester va konstig
(=storesyster)

galen lillebror ?
javisst .

i'm only gonna break your heart .

björns genomgång försvinner allt längre och längre bort .
just nu är det bara jag och musiken .

dunk dunk .

it's a new world - it's a new start .

nu sitter jag här på historialektionen.. eller nej det var visst samhäll vi hade .
jacob sitter här bredvid mej och frågar hur det går med bloggen . och jag märkte att jag inte har bloggat nu på 2 dagar . så hur går det egentligen ?

njaej inte sådär jättebra kanske . men jag kommer igång . jag ska komma igång !

idag har vi då haft engelska wordtest . vi hade 185 st glosor i läxa.. det gick väl sådär . nej det gick åt skogen rent ut sagt ! hatar att misslyckas med ett prov . men man kan ju inte alltid vara på topp ?

snart är det alla hjärtans dag också . vad har ni för planer ?
jag ska iallafall kolla på valentine's day på fredag . har gått och väntat på att biljetterna ska släppas hur länge som helst nu . men nu ska jag äntligen få se den . underbart .



förresten visste ni vilket parti birgitta ohlsson kommer ifrån ?
nej inte jag heller .

and tonight we make our dreams come true..

hittills har helgen var helt dünder !

jag har varit med ludde . vi har kollat på titanic . jag har kollat på leksand - almtuna . jag har träffat rindan in real life, det är stort så lägg det på minnet !

nu ska jag iallafall vidare till årsta där jag ska vara barnvakt .
ska inte alls bli så tokigt !
mys, tv, godis, melodifestivalen ? vi får se vad kvällen har att erbjuda .


i like it .



från början gillade jag inte alls cimon från paradise hotel . men nu växer han allt mer och mer i mina ögon . fasen att han inte vann !
han har en superskön blogg också . så om ni har missat den, kolla in den här !

a new day has come

jacob hade rätt med sitt (..mitt..) lilla ursäktsinlägg och därför så har jag nu piffat upp bloggen på nytt .
en ny start . nya tider . och nya inlägg .

så jag kan börja med att slänga in en liten låt .



Från hjärtat

Hej!
Jag har en viktig sak att berätta för er, mina kära läsare. Det är en sak som kommer rakt från hjärtat och det låter så här:
FÖRLÅT!
FÖRLÅT för att jag inte har gett er den uppdatering som jag vet att ni så gärna vill ha. 
FÖRLÅT för att jag har svikit er.
FÖRLÅT för att jag inte leker så skön som jag brukar göra.
FÖRLÅT för att den här bloggen inte är vad den en gång var.
FÖRLÅT!
 
Jag ber alltså om ursäkt för att jag inte har skrivit på väldigt länge i den här supersöta bloggen.

Anledningen till den uteblivna uppdateringen är en lång och komplicerad historia. Suget och motivationen att skriva finns fortfarande kvar. Det har dock kommit en sak ivägen som stavas: S K Y P É

Skypé har tagit över mitt liv! Det är ingenting jag kan göra någonting åt, det bara är så. Den kör över mig totalt och jag har blivit enormt förälskad i allt skypé har att erbjuda. De långa samtalen, chatten och de vackra smilegubbarna. Det är helt oemotståndligt!

Men min plan för att komma ur krisen är att nöta skypé så mycket som möjligt så att jag så snart som möjligt tröttnar på skiten och där efter komma tillbaka till er, för i slutändan är det ändå ni som betyder mest.

Därmed är mitt lilla ursäktsinlägg över och jag hoppas att ni förlåter mig. Mitt tips till er är att ni går in och kikar här i bloggen varje dag för snart så kör jag lilla järnet igen.

Nu ska jag sätta mig på skypé igen. Puss på er alla!