Hur hittar man motivationen? Tips!

det är många som undrar hur man egentligen hittar den där motivationen till att orka träna . och faktum är att träning är inte alltid kul alla gånger . ibland känns det rent förjävligt att ta sej till gymmet, ishallen eller någon annanstans och veta att man har ett riktigt jobbigt pass framför sej . att man mer än allt annat bara skulle vilja ligga hemma framför tv:n och ta det lugnt . men du är inte ensam, alla känner så ! till och med de bästa . såg en dokumentär om usain bolt här om dagen, där även han säger att det inte alltid är så roligt eller lätt att åka till en träning . att man faktiskt kan känna sej helt död och bara vilja vara någon annanstans . 
men hur hittar man då motivationen ?
det första tipset jag kan ge är att tänk inte så mycket . det är ofta som man går där hemma och velar "ska jag träna idag eller ska jag stanna hemma.." . bestäm dej, det finns inga undanflykter . bara kör ! att träna på morgonen är också en bra vana iallafall enligt mej . för då hinner man just inte tänka så mycket utan man endast vaknar på morgonen och beger sej till gymmet, utan att ens egentligen ha förstått att man faktiskt ska träna .
att träna det man gillar är också en fördel . om du endast gör något för att du måste eller för att exempelvis en kompis tycker det är kul så ökar sannolikheten till att du så småningom kommer att hitta de där små "ursäkterna" för att inte träna . om det är något du tycker är roligt och nästan längtar till så underlättar det träningen något enormt !
varför tränar du ? att själv vara medveten om varför man går och tränar kan ge en extra spark i baken när det känns som allra tuffast . det kan vara jätteolika från person till person, kanske vill du komma i ett par gamla favorit jeans, slå ett gammalt rekord eller bara få den där hälsosamma och starka kroppen du alltid drömt om . se målet framför dej !
bra träningskläder och skor kan även göra träningen mycket roligare . det är något jag nyligen har lagt märke till faktiskt, att det blir så mycket roligare med ett färgglatt nytt linne än samma gamla tråkiga tröja . unna dej ett par fina och lyxiga träningskläder så ser du fram emot nästa träningspass .
det sista tipset är att kom ihåg den där sköna känslan efter ett träningspass . hur grym är inte den ? då man är alldeles svettig och helt slut i kroppen . och man tänker för sej själv: FYFAN VAD DU ÄR BRA !

Kommentera inlägget här :